eHerkenning - Dé digitale sleutel voor ondernemers en de overheid
Online versie
Nieuwsbrief >> Eherkenning
oktober 2013
 
Stand van zaken 

 
In deze nieuwsbrief
> Betrouwbaarheidsniveau 2 en 2+
> Dashboard helpt gemeenten bij aansluiten
> Nederland digitaliseert
> Winnaars VN-prijs bekend
> ISO 27001 Certificaat verlengd
> De i-NUPdate03 is uit!
> Kennissessie: Betaalbare en veilige authenticatie in de zorg
 
 
Betrouwbaarheidsniveau 2 en 2+
Hoe zit dat nu met betrouwbaarheidsniveau 2 en 2+? Bij eHerkenning kunt u kiezen uit 5 betrouwbaarheidsniveaus waarmee u uw online diensten kunt afschermen. Voor veel organisaties is nog niet helemaal duidelijk wat nu precies het verschil tussen betrouwbaarheidsniveau 2 en 2+ is. Het registratieproces voor beide niveaus is namelijk gelijk en gebeurt op basis van een betrouwbaar brondocument. Ook de bevoegdheidscontrole is hetzelfde en gebeurt aan de hand van de Kamer van Koophandel-registratie. Op welke manier onderscheiden beide niveaus zich dan wél?
 
Lees verder >>
Twitter Facebook LinkedIn
 
Dashboard helpt gemeenten bij aansluiten
 
Steeds meer gemeenten sluiten aan op eHerkenning. Om het aansluittraject voor gemeenten makkelijker te maken, heeft het Kwaliteitsinstituut Nederlandse Gemeenten (KING) het Dashboard eHerkenning ontwikkeld. Deze online tool geeft inzicht in de benodigde stappen om eHerkenning succesvol in te voeren en biedt handige voorbeelddocumenten en templates.

Met het Dashboard kan de gemeente onder andere:
 
- De inbedding van het project eHerkenning vaststellen (Is er
   budget? Een projectleider? Een projectplan?)
- De technische aansluiting vaststellen
- Plannen welke processen zij digitaliseert en achter eHerkenning
   plaatst. 

Het Dashboard eHerkenning is
  hier te vinden.  
 
Lees verder >>
Twitter LinkedIn Facebook
 
Nederland digitaliseert
 
U heeft eHerkenning geïmplementeerd en wil dit graag promoten onder de ondernemers. Belangrijke vraag daarbij is: hoe overtuigt u bedrijven van het gemak van eHerkenning zonder dat ze worden overspoeld met uiteenlopende boodschappen?

Daarvoor is het overheid brede campagneconcept ‘Nederland digitaliseert’ ontwikkeld. Het ministerie van Economische Zaken is deze maand gestart met deze campagne om de bekendheid van eHerkenning onder ondernemers te vergroten. U kunt daarnaast dit campagneconcept ook zelf gebruiken voor communicatie rondom eHerkenning.
 
Lees verder >>
Twitter Facebook LinkedIn
 
 
Winnaars VN-prijs bekend
De winnaars van de World Summit Award van de Verenigde Naties zijn inmiddels bekend. eHerkenning was genomineerd in de categorie e-Government & Open Data, maar heeft helaas niet de top 5 gehaald.  De winnaars mogen in Colombo (Sri Lanka) hun project toelichten op het WSA Global Congress. Meer informatie? Kijk dan op de website van de World Summit Award.
 
Lees verder >>
 
ISO 27001 Certificaat verlengd
Het ISO 27001 certificaat voor de beheerorganisatie is in september verlengd. ISO 27001 is een internationale norm voor informatiebeveiliging. Het certificaat kan alleen door onafhankelijke organisaties worden toegekend. U vindt het certificaat hier.
 
Lees verder >>
 
De i-NUPdate03 is uit!
Eén digitale overheid: betere service, meer gemak is het motto van de overheidsbrede implementatieagenda voor dienstverlening en e-overheid: i-NUP. 
 
Maar wat levert implementatie en het gebruik van i-NUP bouwstenen burgers eigenlijk op? Hoe profiteren bedrijven van de e-overheid? U kunt het lezen in de nieuwste i-NUPdate.
 
Lees verder >>
 
Kennissessie: Betaalbare en veilige authenticatie in de zorg 

7 november 2013
12:30 – 17:30 uur

Regardz de Eenhoorn, Amersfoort

Meer informatie

Hier direct aanmelden >>
 
Contact
Heeft u vragen of opmerkingen?
> Contact opnemen
Website  |  Aanmelden  |  Afmelden
  twitter   youtube