Logius, Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties
 
Nieuwsbrief MijnOverheid
juli 2017 Online bekijken.
Groei gebruik MijnOverheid
 
Inloggen met de DigiD app op MijnOverheid
 
Verhuisservice in MijnOverheid
 
LV WOZ achter de inzage WOZ
 
 
Vernieuwing Berichtenbox
 
Inzage in Diplomaregister
 
Best practice: betalen via de Berichtenbox
 
Trainingen Berichtenbox
 
 
Groei gebruik MijnOverheid
Het aantal geactiveerde accounts is opgelopen tot ruim 6,6 miljoen. Maandelijks activeren ongeveer 100.000 mensen hun account. In de eerste maanden van 2017 is er meer dan 22,5 miljoen keer ingelogd op MijnOverheid en zijn er 36 miljoen berichten bezorgd bij gebruikers van de Berichtenbox van MijnOverheid.
Meer informatie op logius.nl  
Vernieuwing Berichtenbox
Wij zijn druk met het vernieuwen van de Berichtenbox. De preproductieomgeving is inmiddels gemigreerd en in september volgt de productieomgeving. De impact van de migratie is voor gebruikers beperkt. Voor afnemers geldt dat er een aantal dagen geen of uitgestelde berichtverwerking plaatsvindt. Naar verwachting is de migratie 21 september afgerond.
Meer informatie op logius.nl  
Inloggen met de DigiD app op MijnOverheid
Bij MijnOverheid kan je nu al inloggen met de nieuwe DigiD app. Vanaf 17 juli kan je er bij alle op DigiD aangesloten organisaties mee inloggen. De DigiD app is een vorm van 2-factor-authenticatie en biedt meer zekerheid over iemands identiteit dan een gebruikersnaam en wachtwoord. De app is een belangrijke stap naar de introductie van inloggen op hogere betrouwbaarheidsniveaus.
Meer informatie op digid.nl  
Inzage in Diplomaregister
Het Diplomaregister van DUO is een online register bedoeld om een digitaal uittreksel van diplomagegevens te downloaden, bijvoorbeeld als iemand het origineel kwijt is door brand of diefstal.
 
Logius bereidt het tonen van basisgegevens uit het Diplomaregister momenteel voor. Het daadwerkelijk downloaden van diploma's gaat via een link naar het Diplomaregister. Momenteel wordt deze nieuwe functionaliteit ontworpen, zodat binnenkort kan worden begonnen met de bouw. Naar verwachting is dit in de loop van het najaar beschikbaar.
Verhuisservice in MijnOverheid
Verhuizer
De komende weken komt de verhuisservice van gemeenten beschikbaar via MijnOverheid. Gebruikers van MijnOverheid krijgen in hun Berichtenbox een bevestiging van ontvangst van een verhuisbericht van hun gemeente. KING heeft de eerste 6 gemeenten aangesloten en de komende tijd volgen meer gemeenten.
Best practice: betalen via de Berichtenbox
Belastingplichtigen van het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier kregen in april met een enkele muisklik vanuit de Berichtenbox de optie tot het betalen van hun Aanslag 2017. De inning van de aanslagen verliep de eerste dagen boven verwachting snel. Het hoogheemraadschap realiseerde dit door op een slimme manier de opties van hyperlinks in de Berichtenbox met eenmalig inloggen te benutten.
LV WOZ achter de inzage WOZ
MijnOverheid wordt voorbereid om de WOZ-gegevens van gebruikers op te halen van de nieuwe landelijke voorziening WOZ (LV WOZ). Inmiddels hebben 265 gemeenten hun gegevens aan de LV WOZ gekoppeld. Ook huurders kunnen met deze koppeling de WOZ-gegevens van hun woning inzien.

MijnOverheid laat ook taxatieverslagen zien. Wij blijven daarvoor met gemeenten afzonderlijk de koppelingen onderhouden.
Trainingen Berichtenbox
Logius en KING organiseren trainingen en webinars over de MijnOverheid Berichtenbox. De training biedt inzicht in de mogelijkheden, afwegingen en valkuilen tijdens de aansluiting op de Berichtenbox. De training richt zich op zowel de technisch operationele kant van de Berichtenbox als op de diverse aspecten van implementatie en het gebruik in de organisatie.

8 september: training Berichtenbox  (regio Utrecht)
10 november: training Berichtenbox  (regio Utrecht)
Meer informatie op logius.nl  
Afmelden | Aanmelden | Vragen of opmerkingen
Twitter   Linkedin
 Logius op Werken voor Nederland.
Dit bericht kan informatie bevatten die niet voor u is bestemd. Indien u niet de geadresseerde bent of dit bericht abusievelijk aan u is toegezonden, wordt u verzocht dat aan de afzender te melden en het bericht te verwijderen. De Staat aanvaardt geen aansprakelijkheid voor schade, van welke aard ook, die verband houdt met risico's verbonden aan het elektronisch verzenden van berichten.