eHerkenning - dé digitale sleutel voor ondernemers en de overheid
Online versie
Nieuwsbrief >> Eherkenning
December 2016
 
 
In deze nieuwsbrief
> eIDAS verordening | Europaproof met eHerkenning en Idensys
> Europeanen krijgen toegang tot digitaal loket CJIB, CIBG en RVO
> Online VOG aanvraag sneller én goedkoper
> Nieuwe functionaliteit: Dienstbemiddeling
 
 

eIDAS verordening | Europaproof met eHerkenning en Idensys
Is uw organisatie al klaar voor online zakendoen over de grens? De Europese eIDAS-verordening gaat vanaf september 2018 in en vanaf dat moment moet het voor burgers en bedrijven  mogelijk zijn om in te loggen bij alle overheidsorganisaties binnen de Europese Unie.

eHerkenning en Idensys
eHerkenning en Idensys worden momenteel gereed gemaakt voor Europees gebruik. Een belangrijke wijziging is het gelijktrekken van de betrouwbaarheidsniveaus. eIDAS kent drie niveaus: laag, substantieel en hoog. De betrouwbaarheidsniveaus van het stelsel eHerkenning en Idensys (Elektronische Toegangsdiensten) zijn aangepast aan de eIDAS verordening. Ook wordt de infrastructuur aangepast en sluiten eHerkenning en Idensys aan op het eIDAS-koppelpunt. 

Lees verder >>
 
 
Europeanen krijgen toegang tot digitaal loket CJIB, CIBG en RVO
Europese burgers en bedrijven kunnen binnenkort met hun eigen nationale inlogmiddel inloggen op het digitale loket van het Centraal Justitieel Incassobureau (CJIB), het CIBG en de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).

Het Ministerie van Economische Zaken (EZ) heeft daarvoor eerder dit jaar samen met het CJIB, CIBG, RVO en eHerkenningsmakelaars Connectis, Digidentity en KPN een Europese subsidie aangevraagd. Nu deze aanvraag is goedgekeurd door de Europese Commissie gaat het project vanaf januari 2017 van start. Uiteindelijk moeten alle overheidsorganisaties voor september 2018 inlogmiddelen uit het buitenland kunnen accepteren vanwege de eIDAS*-verordening. Een aansluiting op eHerkenning en Idensys maakt dit mogelijk. 

Lees verder >>
 
 
 
Online VOG aanvraag sneller én goedkoper
Organisaties kunnen lange wachtrijen bij gemeentebalies voorkomen wanneer zij een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) voortaan online aanvragen bij Justis. Dat concludeert de gemeente Pijnacker-Nootdorp na het analyseren van cijfers op www.waarstaatjegemeente.nl. Bedrijven en ondernemers kunnen een VOG eenvoudig online aanvragen met eHerkenning. Dit is € 7,50 goedkoper dan een fysieke aanvraag bij de gemeente.
Lees verder >>
 
Nieuwe functionaliteit:
Dienstbemiddeling

Met dienstbemiddeling wordt het mogelijk om veilig toegang te verlenen tot een dienst van een organisatie via een portaal of softwarepakket van een andere organisatie. Oftewel via een tussenpartij zoals een softwareleverancier. Derden kunnen hierdoor nu diensten aanbieden, bijvoorbeeld voor de Belastingdienst, waarbij gebruik wordt gemaakt van eHerkenning voor authenticatie. 

Interesse? Bekijk de animatievideo voor meer uitleg of neem contact op met uw makelaar.
 

Video >>
 
Contact
Heeft u vragen of opmerkingen?
> Contact opnemen
Website  |  Doorsturen  |  Aanmelden  |  Afmelden
  twitter   youtube