Nieuwsbrief
Kunt u deze nieuwbrief niet goed lezen? Bekijk dan de online versie. 12 oktober 2016
Logius
Nieuwsbrief MijnOverheid
Oktober 2016
Inhoud
Update! Accounts, berichten en aansluitingen
Logius vernieuwt de Berichtenbox
Congres Allemaal digitaal
Burgerpanel MijnOverheid & DigiD
Leveranciersbijeenkomst MijnOverheid
MijnOverheid in de media
Evenementen
Update! Accounts, berichten en aansluitingen
Op dit moment hebben 5,6 miljoen Nederlanders hun MijnOverheid account geactiveerd. In 2016 zijn 83 nieuwe organisaties aangesloten op de Berichtenbox. T/m september zijn bijna 50 miljoen berichten verzonden door 127 organisaties. 119 nieuwe organisaties zitten nu in het aansluittraject Berichtenbox. De Belastingdienst, het UWV en de RDW verzonden de meeste berichten via de Berichtenbox. 10 organisaties zijn nu aangesloten op Lopende zaken, 53 nieuwe organisaties bevinden zich in het aansluittraject Lopende zaken. Meer informatie.
Terug naar boven
Logius vernieuwt de Berichtenbox
5,7 miljoen Nederlanders maken op dit moment gebruik van MijnOverheid en ontvangen in 2016 circa 70 miljoen berichten in hun persoonlijke Berichtenbox. De verwachting is dat dit komende jaren doorgroeit naar meer dan 600 organisaties, 11 miljoen gebruikers en 320 miljoen berichten per jaar. Om deze groei, maar ook de wens voor nieuwe functies te kunnen waarmaken is het noodzakelijk een nieuwe toekomstvaste Berichtenbox te bouwen.

Vernieuwing
De Ministerraad heeft op 8 juli jl. ingestemd met het voorstel van Logius om de Berichtenbox te vernieuwen. Logius werkt sinds die tijd nauw samen met opdrachtgevers, leveranciers en afnemers aan de bouw van een nieuwe Berichtenbox. De overgang naar de vernieuwde Berichtenbox vindt medio 2017 plaats.

Pilot
In een pilot met 15 aangesloten organisaties en leveranciers test Logius een eerste versie van de vernieuwde Berichtenbox. De uitkomsten van de pilot stellen Logius in staat om de overgang voor de aangesloten organisaties naar de vernieuwde Berichtenbox zo soepel mogelijk te laten verlopen.

Contact
Begin 2017 neemt Logius contact op met alle aangesloten organisaties en informeert hen over de te nemen stappen tot aan de overgang naar de vernieuwde Berichtenbox.

Meer informatie 
Meer informatie over de vernieuwing Berichtenbox vindt u in de week van 17 oktober in ons relatiemagazine Koppelvlak.
Terug naar boven
Congres Allemaal digitaal
Donderdag 13 oktober organiseert Logius het congres ‘Allemaal digitaal’ in het Muntgebouw in Utrecht. Tijdens het congres komen 250 afnemers en leveranciers samen om kennis uit te wisselen over authenticatie, autorisatie en het bedienen van hulpbehoevende gebruikers, de mogelijkheden van digitale post en het ontsluiten van data/gegevens via MijnOverheid.

In workshops delen verschillende organisaties hun ervaringen met het gebruik van GDI-bouwstenen binnen hun dienstverleningsprocessen. Logius praat de bezoekers bij over de laatste ontwikkelingen van DigiD, DigiD Machtigen, MijnOverheid en Idensys. Meer informatie over het congres.
Terug naar boven
Burgerpanel MijnOverheid & DigiD
Op 13 oktober (voor het congres Allemaal digitaal) vindt de tweede editie van het Burgerpanel MijnOverheid en DigiD plaats in het Muntgebouw Utrecht. Het doel van het Burgerpanel is om maatschappelijke organisaties die de belangen van grote groepen burgers vertegenwoordigen een duidelijke stem te geven in het verbeteren van MijnOverheid en DigiD. Organisaties als Iederin, Stichting Accessibility, de Landelijke cliëntenraad Werk & inkomen, de Oogvereniging, Stichting Digisterker, Seniorweb en Stichting Lezen en Schrijven zijn vertegenwoordigd in dit Burgerpanel.
Terug naar boven
Leveranciersbijeenkomst MijnOverheid
Op 13 oktober (voor het congres Allemaal digitaal) vindt de leveranciersbijeenkomst Mijnoverheid plaats in het Muntgebouw Utrecht. Tijdens de bijeenkomst komen diverse leveranciers van MijnOverheid bijeen om bijgepraat te worden over:

- Stand van zaken en nieuwe ontwikkelingen MijnOverheid.
- Vernieuwing Berichtenbox: ervaringen uit de pilot.
- Beheervraagstukken zoals het gebruik van het leveranciersportaal.

 Terug naar boven
MijnOverheid in de media
- Dromen over MijnOverheid van de toekomst
- Duizenden mensen willen blauwe enveloppe terug
- Den Haag eerste gemeente die gebruikmaakt van DigiD Machtigen

Logius ‏@Logius_minbzk  · 6 okt. 

Ben jij de spin in het web die bijdraagt aan de doorontwikkeling van #MijnOverheid? Zie de #vacature #productmanager 
 
Haags Nieuws ‏@Haagsnieuws  · 27 sep. 

Nieuw in de Berichtenbox Den Haag: Er is een nieuwe functie in de Berichtenbox van MijnOverheid: DigiD Machtigen 
 
Marieke Schenk ‏@MariekeSchenk  · 23 sep. 

Bekendheid van onderstaande websites obv onderzoek @IenOResearch:

Mijnoverheid.nl 39%
Rijksoverheid.nl 29%
Overheid.nl 22%

#eOverheid
 Terug naar boven
Evenementen
13 oktober: Leveranciersbijeenkomst MijnOverheid
13 oktober: Burgerpanel MijnOverheid & DigiD
13 oktoberCongres Allemaal digitaal
11 november: Training MijnOverheid Berichtenbox
24 novemberGebruikersdag e-overheid voor bedrijven
Terug naar boven
Naar boven  |  Doorsturen  |  Afmelden  |  Aanmelden