eHerkenning - dé digitale sleutel voor ondernemers en de overheid
Online versie
Nieuwsbrief >> Eherkenning
April 2016
 
 
In deze nieuwsbrief
> Evidos gestart met toetreden tot ondertekendienst eHerkenning
> Microbedrijven leveren jaarrekening digitaal aan
> Digitaal zakendoen met de overheid
> 'Een betrouwbare vergunningaanvraag dankzij eHerkenning'
> Informatieveiligheid krijgt continue aandacht bij eHerkenning
> Logius Jaarverslag 2015
> Parkeervergunning digitaal aanvragen in Bergen op Zoom
 
 
Evidos gestart met toetreden tot ondertekendienst eHerkenning
Evidos is gestart met de toetreding tot het Afsprakenstelsel Elektronische Toegangsdiensten. 

Als de organisatie het traject succesvol doorloopt, mogen zij straks de ondertekendienst van eHerkenning aanbieden in de markt. Met de ondertekendienst wordt het mogelijk om documenten en formulieren elektronisch en rechtsgeldig te ondertekenen met eHerkenning. De elektronische handtekening zorgt voor een sneller en efficiënter (digitaal) proces binnen organisaties.

De ondertekendienst is een nieuwe rol binnen het afsprakenstelsel en Evidos is de eerste partij die wil toetreden tot deze rol.  

Lees verder >>
 



Microbedrijven leveren jaarrekening digitaal aan

Rechtspersonen in bedrijfsklasse micro kunnen vanaf nu alleen nog maar digitaal hun jaarrekening aanleveren bij de Kamer van Koophandel (KvK). Ondernemers kunnen heel eenvoudig zelf hun jaarrekening digitaal invoeren via de online service ‘Zelf Deponeren Jaarrekening (ZDJ). ZDJ is toegankelijk met eHerkenning.

Voordelen elektronisch deponeren
Het digitaal aanleveren van de jaarrekening bespaart ondernemers papier, tijd en geld. Voordeel is ook dat de ondernemer direct een bevestiging van zijn deponering ontvangt. Om toegang te krijgen tot de online service ZDJ kunnen ondernemers inloggen met een eHerkenningsmiddel vanaf betrouwbaarheidsniveau 2+ of hun toegangscode voor kvk.nl. Grotere bedrijven kunnen gebruikmaken van Standard Business Reporting (SBR) via een financieel intermediair.

Lees verder >>
 
Digitaal zakendoen met de overheid
Het ministerie van Economische Zaken start binnenkort de campagne 'Nederland digitaliseert'.

Ondernemers ontvangen daarom binnenkort een brief met de uitnodiging om zich te oriënteren op digitaal zakendoen met de overheid. Verschillende ICT-voorzieningen krijgen de aandacht: eHerkenning, de Berichtenbox voor bedrijven, het Ondernemersplein en e-factureren.

Meer informatie over digitaal zakendoen met de overheid is te vinden op ondernemersplein.nl/digitaal-zakendoen.


'Een betrouwbare vergunningaanvraag dankzij eHerkenning'

Bij het Omgevingsloket kunnen bedrijven en burgers controleren of ze een vergunning nodig hebben bij aanpassingen op het gebied van ruimte, milieu, bouw of waterbeleid. Is een vergunning noodzakelijk, dan kunnen bedrijven hiervoor via eHerkenning direct op een betrouwbare manier een verzoek indienen. Compleet met alle bijlagen. Uiteraard kunnen zij ook een melding doen.

Een groot voordeel voor zowel bedrijven als burgers is dat zij alle plannen voor een melding, omgevingsvergunning of watervergunning in één aanvraag kunnen opstellen. Mocht het nodig zijn, dan splitst het Omgevingsloket de aanvraag uit. Burgers loggen in met hun DigiD en bedrijven gebruiken hun eHerkenningsmiddel.

Lees verder >>
 
 
Informatieveiligheid krijgt continue aandacht bij eHerkenning
Bedrijven zijn sinds dit jaar verplicht om datalekken te melden aan de Autoriteit Persoonsgegevens (APG). Het is belangrijk dat organisaties voldoen aan de geldende wet- en regelgeving omtrent de bescherming van persoonsgegevens. Wanneer er bij een bedrijf sprake is van een datalek en deze niet wordt gemeld, kan de APG boetes opleggen tot €820.000 of tien procent van de jaaromzet. Informatieveiligheid krijgt continue aandacht bij eHerkenning.
Lees verder >>
 
Logius Jaarverslag 2015
Woensdag 30 maart is het Logius Jaarverslag 2015 gepubliceerd. Het jaarverslag zit bomvol informatie over de behaalde resultaten van de organisatie en haar diensten. Daarbij biedt het jaarverslag een vooruitblik op de activiteiten van Logius in 2016. Ook eHerkenning komt volop aan bod in het jaarverslag

Logius Jaarverslag 2015 >>
 
Parkeervergunning digitaal aanvragen in Bergen op Zoom
Per 1 juni biedt gemeente Bergen op Zoom digitaal parkeervergunningen aan. Hierdoor hoeven ondernemers niet meer naar een fysiek loket, maar vragen ze de vergunning online aan met eHerkenning op de website van de gemeente.

De digitale aanvraag werkt snel en efficiënt. Doordat de vergunning straks online geregistreerd staat op het kenteken, hoeft er geen papieren vergunning meer achter de voorruit te worden geplaatst.
Lees verder >>
 
Contact
Heeft u vragen of opmerkingen?
> Contact opnemen
Website  |  Doorsturen  |  Aanmelden  |  Afmelden
  twitter   youtube